Adaptive Reuse

Description

For a studio in comprehensive design, a project was assigned that envisioned a satellite campus for a Boston university. The requirements for the campus included emphasized flexibility for adapting programmatic needs, as well as creating a sense of community in the Fort Point Channel neighborhood.

The designs build off locally present materials and forms while creating a unique presence in the area by means of outdoor gathering and leisure space. The goal was to amplify the buildings and campus as a welcoming community space, while prioritizing the interaction of students and faculty to make the small site feel more like a campus.

The site takes advantage of the complex sectional character of Summer Street and Congress Street, allowing for a leisurely procession from one to the other. Inside, the buildings reveal the working systems intertwined with exposed structural systems that make them both innovative and highly adaptable.